Mindenki számára elérhető fejlett vezérlés képfeldolgozó rendszerrel

CVX0

Az új Keyence CV-X100 széria szakértők segítsége nélkül is lehetővé teszi a végfelhasználó számára a komplex ellenőrzési funkciók bevezetését. Az automatizált mérés és betanulás, az objektív torzításának vagy a ferde kameraállásnak korrigálása csak néhány példa a CV-X100 széria innovatív funkcióiból.

Az új, felhasználóbarát CV-X szériát a képfeldolgozó rendszerek telepítésével járó komplex műveletek leegyszerűsítése céljából tervezték. Az intuitív menü minden felhasználó számra átfogóan értelmezhető, az eszközök alkalmazás szerint kategorizáltak. Kiválasztás után a felhasználó feladata csak annyi, hogy kövesse a szoftver által mutatott beállítási eljárást. A kontextuális szemlélet által könnyen értelmezhető a működés.

Az új CV-X100 széria tartalmaz egy új modult, mely automatikus mérések elvégzésére alkalmas. A pixel/mm skálázás automatikus alkalmazásával folyamatos anyagáramlás során akár többszörös vizsgálat is végrehajtható. A beállítás különösen egyszerű: az automatikus mérések megkezdéséhez csak a mérési pontokra kell kattintanunk.

Az elemek azonosítása alakfelismeréssel történik, ami bármilyen helyzetben lehetővé teszi a stabil és többszörös ellenőrzést. A különleges digitális jelfeldolgozó processzornak (DSP) és az új kontúr észlelési funkciónak (ShapeTrax2) köszönhetően CV-X alpixel pontosságú ellenőrzést és az ipari szabványokat messze túlteljesítő feldolgozási sebességet garantál (akár 5 millió pixeles képek esetében is). Az eszköztárat számos egyéb funkció egészíti ki. A CV-X100 szériával végre vizuális- (méret, telítettség, alak) és profilvizsgálatok, ill. vonalkódok és DataMatrix kódok leolvasása is lehetséges.

A CV-X100 széria egy teljesen új automatikus betanulási funkcióval rendelkezik, amely például 30 hibátlan terméket leellenőriz, így a rendszer magától “megtanulja”, hogyan határozza meg a gyártási tűréshatárok elfogadható mértékét. Az ellenőrzés alakra, színre és mintára is kiterjed. Az általában szakértői tudást igénylő komplex vizsgálatok programozása jelentősen leegyszerűsödik. Az intelligens eszköz a hibás termékek helyett a nem hibás termékek közötti hasonlóságokat ismeri fel. A korábbi metódus hagyományosan az instabil ellenőrzések egyik fő oka.

CVX5A CV-X100 képfeldolgozó rendszer megbízható képrögzítést lehetővé tevő eszközöket tartalmaz. Ezek között vannak a felvétel pozicionálás után nem változó feltételeinek (kamera helyzete, megvilágítás, pontosság) biztosítására szolgáló eszközök. Változás esetén (például a kamerán történő beavatkozás után) az útmutató végigvezeti Önt néhány kattintáson, hogy megtalálja az eredeti felvételi feltételeket.

A CV-X100 széria ezen kívül digitálisan korrigálja a kamera elmozdulásából és/vagy az objektív torzulásából fakadó hatásokat. Végül az analízist úgy végzi el, mintha a kamera pontosan a mérési pont felett lenne. Ez a funkció széles körben használatos pl. robotos alkalmazások során.

A rendszer ezen kívül az egyes eszközökön függetlenül alkalmazható numerikus szűrők széles skáláját kínálja. Találunk hagyományos szűrőket pl. binarizáláshoz vagy átlagoláshoz, sokkal fejlettebb szűrőket árnyékolás korrekcióhoz a célfelületen látszó minden nagy véletlenszerű árnyék vagy csillogás kiegyenlítésére, vagy HDR-t tiszta kép létrehozásához még erős egyenetlen árnyékolású céltárgy estében is.

CVX4

A CV-X100 széria ezen kívül digitálisan korrigálja a kamera elmozdulásából és/vagy az objektív torzulásából fakadó hatásokat.

Más funkciók jelentős időt takaríthatnak meg. A képernyőre történő egyszerű kattintással pl. automatikusan generálható a használati utasítás az alkalmazott ellenőrzések bemutatásához. A felhasználói interfészek is sokat egyszerűsödtek. Csak a kívánt megjelenítést kell kiválasztani az előre beállított modellek közül, melyek tovább személyre szabhatók. Néhány perc alatt olyan felület hozható létre, amely különböző nézeteket kombinál és megjeleníti a kulcsfontosságú mért értékeket. Korábban ezen funkciók végrehajtása több órát is igénybe vett. Végezetül: a rendszer tartalmaz egy kimondottan a csatlakozó ellenőrzések számára kifejlesztett eszközt is.

forrás: MEPAX

További információ

Keyence Magyarország oldalán vagy az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: +36 1 802 73 60
Fax: +36 1 802 73 61
E-Mail: info.hungary@keyence.eu

Megosztás
[
    ]